Namų dekoras – Top 5 idėjos!

Namų dekoras visais laikais buvo viena iš pagrindinių savęs išreiškimo formų. Tai kaip įrengtas namų interjeras daug pasako apie Jūsų gyvenimo stilių. Kiekviena detalė svarbi, ji pasakoja apie mėgstamas veiklas, taip pat praneša kas šiuo metu vyksta Jūsų gyvenime. Dažnai sakoma, kad gera nuotaika priklauso nuo to, kokioje aplinkoje esate, todėl svarbu namus įsirengti ar bent dekoruoti taip kaip patinka Jums. Nuotaika bus gera vien dėl to, kad visą namų grožį sukūrėte pats, išsirinkote mėgstamas gėles, kurias pirkote netoliese esančiame turguje. Namų kūrimas puiki savęs realizavimo formų, todėl pateikiame 5 namų dekoravimo idėjas, priimkite jas kūrybiškai, perleisdami per save, atrasdami tai kas Jums patinka.

Gyvos arba dirbtinės gėlės

Gėlės neša daug laimės mūsų akims, jos ne tik sukuria jaukumą, bet suteikia atgaivos jausmą, ypač jei tai žalios spalvos gėlės. Dabar itin populiaru namus dekoruoti dideliais, masyviais lapais. Toks pasirinkimas priartina prie gamtos, o kaip mokslininkai teigia žalia spalva nuteikia pozityviai. Toks dekoravimo stilius tinka natūralumo sergėtojams. Jei pasirinksite pastelinių spalvų gėles su dideliais žiedais, sukursite neišdildomą prabangos ir estetikos pojūtį. Neprašausite pasirinkę bijūnų ar pinavijų žiedus. Nors gyvos gėlės suteikia daug žavesio, nereikėtų nuvertinti dirbtinių gėlių, jos turi savų privalumų. Pirmiausia, jų nereikia dažnai keisti, todėl sutaupysite. Antra, jų pasirinkimas labai platus, todėl lengvai priderinsite tiek formos, tiek spalvos atžvilgiu prie esamo interjero. Pampas – viena iš geidžiamiausių gėlių. Jis sukuria prabangos ir elegancijos natą namų interjerui. O taip pat dingsta netikrumo jausmas, kadangi pampai atrodo natūraliai džiovinti. Tokių imitacijų galima rinktis ir iš kitų augalų: smilgos, žolės su pumpurais ir pan. Taigi, nebijokite komponuoti gėlių, žaisti spalvomis ir dydžiais. Žinoma, nepamirškite atitinkamai parinkti ir kitų akcentų: vazos formos ir spalvos, gėlių buvimo vietos, apgalvokite net smulkiausias detales kaip dažnai norėsite matyti sukurtą kompoziciją.

Vazos, vazonai ir jų pritaikymas

Pradėkime nuo to, kad vazų ar vazonų nebūtiną užpildyti gėlėmis, kad atitiktų paskirtį. Yra daugybė variantų kaip galima pritaikyti vazas prie interjero taip, kad vieną dieną ji atrodytų kaip namų dekoro detalė, o kitą būtų naudojama pagal paskirtį – pamerkti gėlėms. Vis dėlto, norint, kad daiktas atitiktų lūkesčius, patartina atkreipti dėmesį į jo formą, spalvą ir svarbiausią – medžiagos pasirinkimą bei tekstūrą. Taip pat svarbu koks stilius vyrauja Jūsų namuose. Pereinamojo ir modernaus stiliaus namuose puikiai derės auksu dekoruoti vazonai ir vazos, ypač jei namų spalvos: balta, tamsiai-matinė žalia ir pan. Toks derinys sukurs kontrastą Jūsų pasirinkimui. Skandinaviško stiliaus namams derinkite juodas, pilkas arba permatomas vazas, forma – suspaustas apvalas (burbulas). Taip pat tiks natūralių medžiagų: keramika, stiklas. Ispaniško stiliaus namams rinkitės žemės arba auksinio metalo spalvų vazas. Azijietiškai įrengtam interjerui derinkite smulkaus kaklo, plačios apačios tipo vazas, metalizuotų ar gamtos vaizdų glazūruotas. Boho stiliui tiks bene viskas ką išsirinksite, idealu daug skirtingos spalvos, mažesnių dydžių vazonų vienoje vietoje. Apibendrinant, vazas rinkitės pagal interjero spalvas, baldų medžiagų pasirinkimą. Ir nebijokite kontrastų, jie sukurią namų nuotaiką.

Veidrodžiai ir paveikslai

Kartais esant tam tikroje namų patalpoje, apima jausmas, kad trūksta tos vienintelės detalės ir labai dažnai nutinka, kad paveikslas arba veidordis užpildo tą tuščią erdvę. Pastarieji daro nemažą įtaką galutiniam interjero vaizdui. Tačiau nieko naujo, kad veidrodžius bei paveikslus, jų rėmus, medžiagas ir formą taip pat reiktų derinti prie interjere jau esančių medžiagų. Jei namuose vyrauja natūralios medžiagios, pavyzdžiui skandinaviško tipo namuose pasirinkus medinius baldų apvadus, veidrodį taip pat vertėtų rinktis mediniais rėmais. Klasikinio interjero namuose puikiai derės įmantrių raštų rėmai, žinoma, su raštais reikėtų nepersistengti ir neišlipti iš taisyklingų formų standarto, kadangi tai klasikinis interjero stilius. Galima rinktis aukso spalvų detales. Nepamirškime, kad kiekvienas interjeras individualus atvejis, todėl galutinį sprendimą kokios formos paveikslus ar veidrodžius pasirinkti, diktuoja namuose esančios formos: ovalas, kampuotumas, tiesios linijos, kreivės. Atkreipus dėmesį į tokias detales lengvai parinksite veidrodžius ir paveikslus prie namų interjero.

          

Žvakidės, nuotraukų rėmeliai, dekoratyviniai indeliai ir kt.

Namams svorį suteikia pilnas užbaigtumas t.y. kiekviena, net ir pati mažiausia, detalė daro didelį pokytį namų įvaizdžiui. Prabangos jausmą namuose sukurs blizgančios, metalo atspalvių žvakidės. Jei Jūsų interjeras jau yra pilnas ryškių ir blizgių detalių, rinkitės ramesnių tonų žvakides: baltas, pilkas, tamsiai mėlynas. Nuotraukų rėmeliai taip pat svarbi dekoro dalis: paprastus niekuo neišsiskiriančius rėmelius derinkite daug vienetų, taip sukursite didesnį įspūdį. Jei rėmeliai itin puošnūs galbūt pakaks vieno ar dviejų šalia suderintų rėmelių. Kavos staliukus ar komodas galite puošti padėklais, stikliniais indeliais, dekoratyviniais ananasais. Į tokį daiktų komponavimą žiūrėkite itin kūrybiškai, pasitelkite visą turimą vaizduotę. Jaukūs namai tampa tuomet, kai užpildome erdvę. Tačiau prisiminkite auksinę taisyklę, kad viskam vadovautis reikia sveiku protu, tad perlenkti lazdos nereikėtų.

      

 Dekoratyviniai staliniai šviestuvai ar toršerai.

Dekoratyvinis dar nereiškia, kad nepanaudojamas. Galima išsirinkti itin dailų prie interjero tinkantį šviestuvą, kuris puikiai atitiks ir savo pirminę paskirtį – apšviesti. Todėl renkantis tokio tipo šviestuvą ar toršerą svarbu nepamiršti paprastų detalių: apgalvoti kaip paslėpsite laidą, kurioje vietoje tinkamai įmontuota rozetė, ar patogu bus įjungti šviestuvą jei jo mygtukas ant laido ir pan. Dekoratyvinių šviestuvų pasiūla yra labai didelė, belieka ieškoti ir išsirinkti pagal savo poreikius.

Reziumuojant, tai tik keletas namų dekoro idėjų, kuriomis vadovaujantis namų interjerą dekoruosite lyg dizaineriai net nebaigę papildomų kursų ar studijų. Nebijokite eksperimentuoti, derinti vienų detalių su kitomis. Žaiskite spalvomis, tonais ir raštais. O prieš ką nors įsigyjant apgalvokite ar šis daiktas Jums tikrai būtinas. Galbūt, jei pakabinote prabangų veidrodį, paveikslas šalia jau nereikalingas. Taip pat neapkraukite lentynų ir komodų labiau nei reikia, komponuokite: gėles laikykite ant vieno aukšto lentynos, kitoje sudėkite nuotraukų rėmelius ir vazas. Svarbiausia nepamirškite, kad tai Jūsų namai ir čia praleisite didžiąją laiko dalį, todėl susikurkite jaukumo oazę, kad ir niūrią dieną namai suteiktų ramybę.

Dovanų idėjos

Sutaupykite 11%
Prekės ženklo pavadinimas

Produkto pavadinimas

€77,00 €87,00
Liko tik 1 vienetas
Sutaupykite 11%
Prekės ženklo pavadinimas

Produkto pavadinimas

€77,00 €87,00
Liko tik 1 vienetas

Dovanų idėjos

Žiūrėti visus
Adevelo dovanu kuponas
Adevelo Adevelo Dovanų Kuponas
Pardavimo kainaNuo €50,00
Sandėlyje
Pasirinkite savybes
Dizainas be pavadinimo - 2021-10-21T144922.733
Adevelo Dovanų pakavimui
Pardavimo kaina€4,99
Sandėlyje, 3 vnt
Batų šaukštas Zebert
Adevelo Batų šaukštas Zebert
Pardavimo kaina€35,56
Sandėlyje, 3 vnt
Sutaupykite 25%
3 už 2 kainą Max Shine3 už 2 kainą Max Shine
Adevelo 3 už 2 kainą Max Shine
Pardavimo kaina€28,77 Reguliari kaina€38,37
Sandėlyje
Sutaupykite 37%
3 už 2 kainą Rose Shine3 už 2 kainą Rose Shine
Adevelo 3 už 2 kainą Rose Shine
Pardavimo kaina€24,00 Reguliari kaina€38,37
Sandėlyje